متا دیسکریپشن چیست؟ نکات طلایی نوشتن توضیحات متا
متا دیسکریپشن جزء تگ های بسیار خاص و مهمی است که برای بات های گوگل قابل فهم و برای کاربران قابل رویت در سرپ گوگل را دارد. ظاهر شدن دیسکریپشن در نتایج سرپ، شما را به یاد دیگر تگ جادویی به نام تگ تایتل می اندازد، درسته؟ بله! دیسکریپشن یک فرصت طلایی برای استفاده از تبلیغی رایگان برای صفحات وب سایت شماست و با رعایت نکاتی که در ادامه خواهیم گفت، می توانید متا دیسکریپشنی بنویسید که در سئو سایت و افزایش نرخ کلیک و ترافیک صفحه به شما کمک کند.
دیسکریپشن یا توضیحات متا، یک خط کد HTML است که در سورس کد به صورت زیر نمایش داده می شود:
اهمیت نوشتن متا دیسکریپشن در چیست؟
در حالیکه نوشتن یک متا دیسکریپشن خوب بهترین فرصت است تا کاربران را به سمت سایت خود جذب کنید،بی توجهی به آن، به معنی از دست دادن فرصت یک تبلیغ عالی برای وب سایت شما است. به نظر می رسد این ضعف نگارشی که در بسیاری از وبسایت ها وجود دارد، فرصت خوبی برای شمایی است که می خواهید با خواندن کامل این مقاله، بهترین دیسکریپشن را بنویسید. در ابتدا مواردی که باعث اهمیت متا تگ دیسکریپشن می شود را بیان می کنیم:
نمایش در نتایج جستجو
همانگونه که از تعریف و محل قرار گیری متا دیسکریپشن صحبت شد، این توضیحات توسط کاربران دیده می شود. دیده شدن به این معنی است که که کاربر تصممی بگیرد با خواندن متن شما آن را انتخاب کند. اما در چه صورت کاربر پس از رویت توضیحات متا، مشتاق به مطالعه و بازدید از سایت شما می شود؟ قطعا زمانی که شما کاربر خودتان را آنالیز کرده باشید، قصد او از سرچ یک کلمه کلیدی را درک کرده و در نتیجه بتوانید با نگارش صحیح توضیحات، او را به بازدید سایت برای دریافت جواب کامل دعوت کنید. این پروسه اگر منجر به کلیک کاربر روی لینک سایت شما در نتایج سرپ شود، بر CTR یا نرخ کلیک، ترافیک و نرخ تبدیل صفحات کمک می کند.
بیشتر بخوانید: سئو داخلی چیست؟
اهمیت متا دیسکریپشن در سئو سایت
همانطور که گفته شد، محتوای دیسکریپشن برای بابت های گوگل قابل فهم می باشد و الگوریتم های گوگل رتبه های بالاتر را به وب سایت هایی می دهند که حرف دل و زبان آن ها یکی باشد؛ یعنی تایتل، متا دیسکریپشن و محتوای داخل صفحه موضوعیت یکسانی برای پاسخگویی به کاربر داشته باشند.
در حالت دیگر، متا دیسکریپشن فرصتی بسیار عالی برای استفاده از کلمات کلیدی است و شما می توانید با استفاده درست از آنها (که در ادامه به صورت کامل بررسی خواهد شد)، به بهینه سازی وب وسو در نهایت به افزایش رتبه صفحات در کلمات کلیدی مورد نظر کمک کنید.
نمایش دیسکریپشن هنگام انتشار در شبکات اجتماعی
محتوای متا دیسکریپشن نیز مانند عنوان هر صفحه، وقتی در شبکه های اجتماعی منتشر یا تبلیغ می شود، قابل مشاهده است.(البته نه در همه شبکه های اجتماعی). استفاده از توضیحات دیسکریپشن جذاب که باعث جلب توجه و کنجکاوی کاربران شود، می تواند بازدید و ترافیکی سایت شما را در حد قابل توجهی افزایش دهد.
اهمیت متا دیسکریپشن در فهماندن نوع محتوای صفحه
همانطور که می دانید، صفحات وب سایت شما چند نوع هستند؛ مقاله محور، خدمات، دسته محصولات و یا ترکیبی از آنها. شما می توانید در نوشتن توضیحات متا، نوع محتوای خود را برای کاربر مشخص کنید تا بتوانید بیشترین کلیک را در نتایج سرپ داشته باشید.
به عنوان مثال توضیحات شما برای صفحه مقاله است، می توانید از کلمات” راهنمای کامل”، “چیست” و “چه انواعی دارد” استفاده کنید. به همین ترتیب اگر صفجه شما دسته ای از محصولات فروشگاهی است، می توانید از کلمات “خرید”، “ارزان ترین”،” اورجینال” و “خرید مطمئن” استفاده کنید. اگر ترکیبی از محتوا و محصول است، می توانید از کلمات “راهنمای خرید” استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: سئو چیست؟
نکات مهم و ظریف در نوشتن متا دیسکریپشن
چگونه بهترین متا دیسکریپشن را بنویسیم؟ نحوه نگارش متا دیسکریپشن و استفاده از کلمات کلیدی در توضیحات، بر خلاف نظر بیشتر متخصصین سایت، بسیار مهم و قابل توجه است.متا دیسکریپشن باید به نحوی باشد که کاربر را جهت دستیابی به پاسخ سوالاتش یا خدماتی که به دنبال آنها می گردد، متقاعد کند. اینکه می خواهید چه موضوعی را مورد بررسی قرار دهید باید از توضیحات متا قابل فهم باشد.
البته با توجه به محدودیت کاراکتر و طول محتوای متا دیسکریپشن، باید بتوانید در یک جمله کامل، هر چیزی که کاربر می خواهد بداند را همراه با کلمات کلیدی مورد نظر، بیان کنید. در نگارش و نوشتن توضیحات متا، موارد زیر را رعایت کنید و از نتایج آن در توانایی نوشتن بهترین متا دیسکریپشن لذت ببرید.
طول محتوای توضیحات متا
همانگونه که از دیسکریپشن های مشاهده شده در نتایج گوگل فهمیده اید، طول متا دیسکریپش از 150 تا 160 کاراکتر است، نه بیشتر. اما وقتی در پنل وبسایت خود در حال نگارش متا دیسکریپشن هستید، می توانید خیلی بیشتر از این تعداد کاراکتر، بنویسید! چرا؟
شما می توانید حتی 500 کاراکتر و بیشتر از آن نیز در متا دیسکریپشن توضیحات بنویسید، اما این کار نه به کاربران شما، نه به گوگل و نه به ارتقاء رتبه شما کمکی نمی کند و فقط وقت خود را تلف کرده اید. حالت ایده آل و بهینه در نوشتن متا دیسکریپشن همان 155 کاراکتر است. این موضوع دو دلیل بسیار مهم دارد:
- گوگل تنها 155 کاراکتر را نمایش می دهد، در نتیجه اگر توضیحات مهم در تعامل با کاربر و همچنین کلمات کلیدی هدف در قسمتی از توضیحات باشد که کاربر نمی تواند ببیند، نرخ کلیک و بازدید کاربر را از دست می دهید.
- گوگل نیز در این حالت یا متا دیسکریپشن شما را نمایش نمی دهد و یا اگر قسمتی از آن را نیز نمایش دهد، اعتبار سایت از نظر گوگل کمتر از آن دسته از رقبای شماست، که متا دیسکریپشن بهتری نوشته اند. در نتیجه می تواند بر سئو سایت و رتبه شما تاثیر منفی بگذارد و نمایی از سایت های اسپم و به درد نخور در نظر الگوریتم های گوگل ایجاد شود.
پس در نگارش متا دیسکریپشن دقت کنید و کلمات کلیدی توضیحات را به گونه ای در کنار هم بچینید که بیشتر از 155 کاراکتر نشود.
ارتباط محتوای متا دیسکریپشن با محتوای صفحه
خواهش می کنم دقت کنید؛ دیگر زمان بهینه سازی نا مرتبط توضیحات متا و تایتل با محتوای صفحه به اتمام رسیده است. توضیحات متای شما باید دقیقا هر آنچه در محتوای داخل صفحه است را توضیح دهد. باور کنید الگوریتم های گوگل به اندازه ای هوشمند شده اند که فرق یک دیسکریپشن مناسب و دیسکریپشن اسپم و غیر مرتبط که تنها به دلیل اخذ رتبه در برخی کلمات نوشته شده است را براحتی تشخیص می دهند.
درج متا دیسکریپشن نا مرتبط با محتوای صفحه، یک بازی باخت باخت است! چرا که در صورتی که حتی گوگل شما را جریمه هم نکند و رتبه شما در نتایج خوب باشد، نرخ پرش کاربران از سایت شما بیشتر خواهد شد. یعنی کاربر با توجه به توضیحات متا، وارد سایت شما می شود، اما با محتوای نا مرتبط روبرو می شود و سریعا از سایت شما خارج، و دیگر رقیب شما را انتخاب می کند، می دانید با انجام این کار چه بلایی سر سایت شما می آید؟
نوشتن توضیحاتی جذاب و قابل فهم
نوشتن جملاتی رمز آلود، سخت، کسل کننده و بی معنی، نشانه اعتبار محتوای شما نیست و فقط زاویه دید چشمان کاربران را از صفحه سرپ به سمت سایت های رقیب تغییر می دهد! توضیحات دیسکریپشن باید شفاف زیبا و قابل فهم برای اکثر جستجو کننده ها باشد. افرادی که در رابطه با موضوع خاصی در گوگل سرچ می کنند، به احتمال زیاد از اصطلاحات و کلمات اختصاصی دشوار در آن حوزه خبر ندارند، پس شفاف و روان توضیح دهید. به مثال های زیر دقت فرمایید:
توضیحات متا کسل کننده و غیر قابل فهم برای صفحه ای مانند ایمپلنت دندان:
<< فرایند فیلینگ ایمپلنت پس از رفع بقایا روت و بیوپسی در موقع ضروری با روش های جلوگیری از دور از اینفکشن های دندانی >>
توضیحات خوب متای شفاف و قابل فهم:
<< جایگزین کردن دندان های از دست رفته با روش ایمپلنت دندان با اقدامات لازم بافت برداری در صورت لزوم + کاشت دندان با جلوگیری از بروز عفونت های دندانی >>
استفاده از کلمات کلیدی
در نوشتن توضیحات متا، حتما از کلمات کلیدی صفحه استفاده نمایید، چگونه؟ استفاده زیاد و اسپمی از کلمات کلیدی در توضیحات، اصلا پیشنهاد نمی شود. شما می توانید در یک جمله معنی دار از کلمه کلیدی اصلی، هم خانواده کلمات کلید و کلمات کلیدی بلند (Long tail keywords) استفاده نمایید. چرا که الگوریتم های گوگل می توانند استفاده زیاد و اسپمی از کلمات کلیدی اصلی را تشخیص می دهند و بر سئو سایت شما و حتی کلیک کاربر تاثیر منفی خواهد گذاشت. به نمونه دیسکریپشن خوب و صحیح در مقابل حالت اسپمی زیر دقت فرمایید:
توضیحات متای نادرست و خیلی بهینه شده برای صفحه ای مانند کاشت دندان:
<< کاشت دندان – کاشت دندان چیست و نحوه کاشت دندان با مزایای کاشت دندان و معایب کاشت دندان به همراه کاشت دندان در در کلینیک کاشت دندان دکتر — >>
متا دیسکریپشن خوب و بهینه سازی طبیعی:
<<مراحل انجام انواع کاشت دندان و بررسی مزایا و معایب جایگزینی دندان با رو کاشت ایمپلنت همراه با کلینیک دندان پزشکی — >>
استفاده صحیح از فرصت کال تو اکشن (Call To Action)
درسته توضیحات شما بر پایه متقاعد کردن کاربر جهت رسیدن به پاسخ سوالاتش و یا استفاده از خدمات مورد نظرش است، اما می توانی با استفاده از کلماتی، بر صحت وجود این پاسخ ها و خدمات تاکید کنیم. در صورتی که به درستی از قابلیت کال تو اکشن (فراخوانی/دعوت به اقدام) استفاده شود، می تواند بر روی ترافیک و کلیک کاربر بسیار موثر باشد.
از جملات کال تو اکشن (Call To Action) که می توانید در شرایط مختلف برای افزایش توجه و کلیک کاربر استفاده کنید، شامل موارد زیر می باشد:
- برای صفحات مقاله : بیشتر بخوانید، جهت مطالعه کامل کلیک کنید، جهت به اشتراک گذاری، دانلود رایگان مقاله، یاد بگیرید و…
- برای صفحات خدمات : پر کردن فرم، ثبت نام، مشاوره رایگان، همین حالا/لحظه، تماس بگیرید، عجله کنید، رزرو نوبت آنلاین و …
- صفحات فروشگاهی: تخفیف در امروز، فروش فوق العاده، لیست قیمت ها، بهترین تخفیف ها، سفارش دهید، خرید سریع و …
مشخصات و خدمات خاص خود را بیان کنید
اگر مشخصه مهم، تخفیفی، خدمت خاصی یا فراخوانی دارید، بهترین مکان بیان آن، متا دیسکریپشن است. استفاده از خدمات و موضوعات خاصی که فقط مختص شما است و رقیبان شما این قابلیت و خدمت را ندارند، شما را متمایز و بهتر از رقبا خواهد کرد. به عنوان مثال فروش محصولاتی که گارانتی و ضمانت اصالت دارد، در دیسکریپشن به آن اشاره کنید.
در حالت دیگر چنانچه موضوع صفحه شما به صورت مستقیم به نتیجه خاصی منجر می شود، حتما حتما از آن نام ببرید. به عنوان مثال اگر محصولات لاغری به فروش می رسانید و یا در رابطه با خواص مواد گیاهی لاغری مقاله ای نوشته اید، فراموش نکنید که از اصطلاح تناسب اندام که هدف نهایی آن ها است، استفاده نمایید، به شما قول میدهم نتیجه بسیار بهتری در نرخ کلیک و سئو سایت شما خواهد داشت.
نوشتن اختصاصی متا دیسکریپشن
تا جایی که می توانید از درج توضیحات متای کپی شده و بسیار شبیه به رقبا، خودداری کنید. هر چه توضیحات متای شما منحصر به فرد تر باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت. به قول فرخی سیستانی:
فسانه گشت و کهن شد حدیث اسکندر سخن نو آر که نو را حلاوتیست دگر
با رعایت نکات فوق، میتوانید بهترین توضیحات را در تگ متا دیسکریپشن صفحات بنویسید. فراموش نکنید که توضیحات متا در جلب توجه کاربران، نرخ کلیک و ارتقاء رتبه وب سایت شما نقش بسزایی دارد. با نوشتن دیسکریپشن منحصر به فرد و جذاب، برتری خود را نسبت به دیگر رقبا اثبات کرده و نقش توضیحات متا را در اعتبار دهی الگوریتم های گوگل، به خوبی ایفا کنید.
رنک 1 متخصص خدمات سئو سایت، افزایش فروش، ارتقای برند و موفقیت پایدار کسبوکارتان را تضمین میکند. با سفارش سئو سایت از رنک 1، تجربه یک جهش بزرگ در کسبوکارتان را داشته باشید.